10 συμβουλές για πιο υγιή μαλλιά!



πιο υγιή μαλλιά
Γεια σας και σήμερα! Ερώτηση: Θέλετε υπέροχα μαλλιά; Κανείς δεν απάντησε «όχι» , άρα δώστε μας την προσοχή σας γιατί σήμερα θα σας αναλύσουμε μια σειρά από τρόπους περιποίησης που θα στρέψουν όλα τα βλέμματα πάνω σας.
Οι συμβουλές μας είναι πολύ απλές και αν τις εντάξετε στην καθημερινότητά σας, θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά και υγιή. Ας ξεκινήσουμε!

1. Αποτρέψτε το σπάσιμο

Πολλές συνηθίζουμε να χτενιζόμαστε πριν στεγνώσουμε τα μαλλιά μας, σωστά; Πρέπει να σας πούμε ότι τα νωπά μαλλιά είναι πολύ πιο εύθραυστα από τα στεγνά, γι’ αυτό προσπαθήστε να χτενίζεστε όταν τα μαλλιά σας είναι στεγνά για να αποτρέψετε το σπάσιμο.

2. Όγκος

Θέλετε περισσότερο  όγκο; Εύκολα! Ψεκάστε με λακ τις ρίζες των μαλλιών και κάντε μασάζ για λίγα λεπτά. Θεαματικό αποτέλεσμα!

3. Λάμψη

Εάν θέλετε πιο λαμπερά μαλλιά, όταν λούζεστε χρησιμοποιήστε κρύο νερό στο τελευταίο ξέβγαλμα. Σίγουρα θα το έχετε παρατηρήσει στο κομμωτήριο, είναι απαραίτητη συνήθεια για τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς των μαλλιών σας. Το κρύο νερό σφραγίζει την επιφάνεια της τρίχας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τα μαλλιά να δείχνουν πιο λαμπερά. Προσοχή όμως, μιλάμε μόνο για το τελευταίο ξέβγαλμα! Μη λούζεστε με κρύο νερό μέσα στο Χειμώνα, δε θέλουμε να αρρωστήσετε!

4. Πώς να μακρύνουν τα μαλλιά μας πιο γρήγορα

Είναι γενικά ένα μεγάλο θέμα για όλες τις γυναίκες. Ένας τρόπος για να συμβάλλετε στην πιο γρήγορη ανάπτυξη της τρίχας, είναι το μασάζ στις ρίζες, μια φορά την εβδομάδα, με φυτικά έλαια από αμύγδαλο, καρύδα ή αβοκάντο. Απλώστε το έλαιο στις ρίζες και σε όλο το μήκος των μαλλιών και τυλίξτε τα με μια μεμβράνη. Περιμένετε 1 με 2 ώρες και μετά λουστείτε και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Θα δείτε σύντομα πως μακραίνουν πιο υγιή και φυσικά πιο γρήγορα.

5. Μαλλιά πιο απαλά

Αν έχετε ξηρά και ατίθασα μαλλιά, χρησιμοποιήστε πρώτα το μαλακτικό και μετά σαμπουάν. Όταν αλλάζει τη σειρά τους, τα μαλλιά γίνονται πιο απαλά και λαμπερά. Άλλωστε γιατί να μην το κάνουμε πάντα με αυτήν τη σειρά; Το σκεφτήκατε ποτέ;

17032016-healthier-hair-26. Υγιείς άκρες

Εάν θέλετε οι άκρες σας να δείχνουν σα να έχετε μόλις κουρευτεί, χωρίς να χρειάζεται να πάτε στο κομμωτήριο, χρησιμοποιήστε φυτικά έλαια αντί για serum.

7. Καθαρά μαλλιά για περισσότερες ημέρες

Τα μαλλιά σας λαδώνουν τόσο συχνά που θα ευχόσασταν να κρατούσαν καθαρά έστω και μία μόνο μέρα παραπάνω; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το καταφέρετε, αλλά ο πιο σημαντικός είναι να αποφεύγετε να λούζεστε καθημερινά γιατί έτσι δημιουργείται, λανθασμένα, η αίσθηση πως αν δεν το κάνετε, τα μαλλιά σας δεν θα είναι καθαρά. Ένα ουδέτερο σαμπουάν θα βοηθήσει επίσης στο να διατηρηθούν απαλά και λαμπερά για περισσότερες ημέρες.

8. Μαλλιά που δεν φριζάρουν

Χτενιστείτε πάντα με βούρτσες που αποτελούνται από φυσική τρίχα, γιατί το πλαστικό ή το μέταλλο είναι αυτό που προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό, με αποτέλεσμα τα μαλλιά σας να φριζάρουν.

9. Μπούκλες χωρίς πιστολάκι

Προτιμήστε να δώσετε ανάλαφρους κυματισμούς ή ακόμα και πιο στητές μπούκλες στα μαλλιά σας με ρόλει.  Αποφύγετε το σίδερο και το πιστολάκι, καθώς και όποιο εργαλείο έχει σχέση με τη θερμότητα. Αυτά πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με μέτρο. Αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά και περιμένετε για να δείτε απίθανες μπούκλες να ξετυλίγονται. Καλύτερες κι από της Ζιζέλ!

10. Ισιωμένα μαλλιά

Εάν, μετά από τόσες συμβουλές, επιμένετε να έχετε ολόισια μαλλιά, χρησιμοποιείτε πάντα σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος. Ένα επιπλέον τρικ είναι, κατά τη διάρκεια του ύπνου, να τυλίξετε τα μαλλιά σας με ένα φουλάρι, και το πρωί να περάσετε με σίδερο, με απλές και γρήγορες κινήσεις, κάποιες τούφες μόνο, όπου βλέπετε ότι χρειάζεται. Σιγουρευτείτε πως έχετε απλώσει ένα serum ή ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα.
Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές μας; Είδατε πόσο εύκολο είναι να έχετε υπέροχα μαλλιά; Πραγματικά πολύ απλό! Ραντεβού την επόμενη φορά με περισσότερα μυστικά ομορφιάς!
Πηγή:http://avonblog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου