Επιχείρηση «Μπικίνι»: Με σύμμαχο το πάρκο!

Επιχείρηση «Μπικίνι»



Γειά σας Avon girls!
Είμαστε ήδη στην Άνοιξη και είναι η ώρα που αρχίζουμε τις δίαιτες και τη γυμναστική, μήπως και καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε με χαμόγελο, την τρομακτική στιγμή της εμφάνισης στην παραλία… Γνωστός σε όλες ο εφιάλτης, αλλά σας δίνουμε την υπόσχεση πως φέτος όλα θα πάνε καλά! Το σχέδιο είναι να σας προετοιμάσουμε κατάλληλα ξεκινώντας από σήμερα,  αφού έχουμε και τον ανοιξιάτικο καιρό με το μέρος μας.
Είστε μέσα; Αν ναι, διαβάστε παρακάτω πώς θα μετατρέψετε το γειτονικό πάρκο σε υπαίθριο γυμναστήριο, εντελώς δωρεάν!
Αρχικά συγκεντρώστε τα απαραίτητα ( η προετοιμασία είναι το πιο διασκεδαστικό κομμάτι πάντα!). Ξεκινάμε με αθλητικά παπούτσια, που εκτός από άνετα θέλουμε να είναι και όμορφα, σωστά; Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα. Χρειάζεστε επίσης ένα ρολόι για να διαχειρίζεστε σωστά το χρόνο άσκησης. Έχετε κάποιο που να μη σας βαραίνει και να μην είναι φανταχτερό; Τέλος ένα διακριτικό άρωμα. Κάτι πολύ ελαφρύ, να μην ενοχλεί εσάς και τους γύρω, αλλά να στιγματίζει το πέρασμά σας. Θα μπορούσε να είναι το Avon Sport VitalityΕάν αυτά τα έχετε, σημαίνει ότι έχετε βάλει στυλ στη γυμναστική σας και είστε έτοιμη να ξεκινήσετε!
Αναρωτιέστε τι θα κάνετε στο πάρκο της γειτονιάς και πώς θα γυμναστείτε ολοκληρωμένα εκεί; Ακούστε:

Παγκάκια

Τα παγκάκια στο πάρκο είναι εξαιρετικό όργανο γυμναστικής αφού μας βοηθούν στο ζέσταμα ,  στα push-ups, στα βαθια καθίσματα και τα πηδηματάκια. Κάψτε αμέτρητες θερμίδες κάνοντας μικρά επαναλαμβανόμενα άλματα πάνω στα παγκάκια, με τα πόδια ενωμένα. Προσέξτε να προσγειώνεστε ομαλά κάθε φορά για να αποφύγετε τους τραυματισμούς. 8 επαναλήψεις είναι αρκετές. Η άσκηση αυτή βοηθάει πολύ και στην ενδυνάμωση των κοιλιακών.
Όπως σας είπαμε πριν, μπορείτε να κάνετε και push ups στο παγκάκι. Είναι ιδανική άσκηση για ενδυνάμωση των μυών στα χέρια. Βάλτε τα πόδια σας πάνω στο παγκάκι και τα χέρια σας στο έδαφος. Λυγίστε και τεντώστε τα χέρια 10 φορές. Προσοχή: Ο κορμός πρέπει να είναι ίσιος. Μην κάνετε καμπούρα, σφίξτε την κοιλιά και βάλτε μέσα τη λεκάνη για να μη  λυγίζετε τη μέση σας προς τα κάτω.
20160428_Perfect-Body_2

Αλυσίδες

Αν το πάρκο σας έχει αλυσίδες ή σχοινιά που σηματοδοτούν μια περιοχή, βρήκαμε με τι θα κάνετε σχοινάκι! Περίπου 10 πηδηματάκια είναι αρκετά, αλλά προσέξτε να μη σκοντάψετε.

Ταμπέλες

Οι διάφορες ταμπέλες μέσα στο πάρκο είναι φανταστική ιδέα για σλάλομ. Τρέξτε σε ζιγκ ζαγκ σχηματισμό ανάμεσά τους. Η συγκεκριμένη άσκηση σας βοηθάει  να αναπτύσσετε το συντονισμό και το συγχρονισμό σας.

Σκαλιά

Τα σκαλιά ενισχύουν την άσκησή σας γιατί εντείνουν τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι χρησιμοποιώντας σκαλιά στην προπόνησή σας, γυμνάζετε ταυτόχρονα πολλά μέρη του σώματός σας. Απλά σταθείτε στην άκρη του σκαλοπατιού, στις μύτες των ποδιών και πιέστε ελαφρώς προς τα κάτω τις φτέρνες σας, γέρνοντας λίγο προς τα μπροστά τον κορμό και προσέχοντας να έχετε ισορροπία για να μην πέσετε. Επαναλάβετε μερικές φορές ακόμα. Δε γυμνάζονται μόνο οι γάμπες αν αυτό νομίζετε. Όλοι οι μύες μας είναι σε διέγερση. Άλλη μια άσκηση είναι τα push ups στα σκαλοπάτια για να γυμνάσετε πιο έντονα το στήθος και την πλάτη.
20160428_Perfect-Body_3

Κούνιες

Στο πάρκο ελπίζουμε να έχει και κούνιες γιατί εκτός από τη διασκέδαση που προσφέρουν στα παιδιά, είναι πολύ καλό όργανο άσκησης ποδιών! Βάλτε τα χέρια στο έδαφος και τα πόδια στην κούνια. Λυγίστε τα πόδια σας προς τα μέσα (σα να θέλετε να τα φέρετε κοντά στο στήθος) και μετά επαναφέρετε στην αρχική θέση. Κάντε 15 επαναλήψεις.

Λόφος

Εάν το πάρκο είναι μεγάλο και υπάρχει κάποιος λόφος, κάποιο ύψωμα, είναι ευκαιρία για έντονο τρέξιμο. Ανέβασμα και κατέβασμα από το λόφο με γρήγορο τρέξιμο, για μια απόσταση τουλάχιστον 20 μέτρων, είναι ιδανικό τελείωμα για την προπόνησή σας.

Επιστροφή στο σπίτι

Το πάρκο έχει ήδη λειτουργήσει σαν γυμναστήριο κι εσείς έχετε επωφεληθεί κάνοντας προπόνηση κατά την ανοιξιάτικη βόλτα σας. Λείπει κάτι ακόμα όμως. Για την καλύτερη τόνωση των μυών αλλά και σαν αποθεραπεία για να αποφύγετε τα τραβήγματα και τις κράμπες, είναι απαραίτητο να τεντώσετε καλά το σώμα σας. Εάν έχετε μονόζυγο σε κάποια από τις πόρτες του σπιτιού, κρατηθείτε κρεμασμένη για 15 – 20 δευτερόλεπτα. Κατεβείτε, σταθείτε όρθια με ελαφρώς ανοιχτά τα πόδια, τεντώστε τα χέρια στο πλάϊ και στρίψτε δεξιά κι αριστερά τον κορμό σας για 15 – 20 φορές. Τέλος θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσετε μια θερμαντική κρέμα σώματος μετά από το ντους. Θα ανακουφίσει τους μυς και … θα βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας! Δοκιμάστε τη νέα Solutions Thermal-active advanced, αγωγή ζελέ που θερμαίνει με L Καρνιτίνη.
Και κάπως έτσι ξεκινήσατε την «Επιχείρηση Μπικίνι» ! Βάλτε στοίχημα με τον εαυτό σας (γιατί μόνο αυτός σας αμφισβητεί κάθε φορά…) να καταφέρετε το στόχο σας, όποιος κι αν είναι. Εμείς πιστεύουμε πως όλες μπορείτε φέτος να κάνετε την αλλαγή και να υποδεχτείτε το καλοκαίρι με χαμόγελο μόνο. Χωρίς ντροπές κι ενδοιασμούς χαρείτε την παραλία και τον ήλιο και αγαπήστε το σώμα σας γιατί είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ!
20160428_Perfect-Body_4
Ραντεβού την επόμενη φορά με νέο θέμα!
Πηγή:avonblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου